ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
LIVE SCORE ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΗΧΟ!!
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΒΟΛΤΑ.
SUPER LEAGUE LIVE ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ KAI ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ BET or NO?
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ LINK ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΒΟΛΤΑ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ


Απο το 1930 στο Μοντεβιδεο της Ουρουγουαης μεχρι το 2010 στο Γιοχανεσμπουργκ της Ν.Αφρικης 80 χρονια μπαλας και Μουντιαλ.
Ο Βασιλιας ολων τον σπορ μια φορα καθε τεσσερα χρονια ανεβενη στο θρονο του.Οι πιστοι μεχρι το 1966 την ακολουθουσαν στα γηπεδα .Μετα με την πολυτιμη αρωγη της τηλεορασης, δισεκατομμυρια οι μαγεμενοι απο την ομορφια της σε ολο τον πλανητη.Απο την Ισλανδια μεχρι την Ζιμπαμπουε και απο την Βολιβια μεχρι το Βιετναμ.Απο το Σουδαν μεχρι την Λευκορωσια και απο την Βιρμανια μεχρι τον Παναμα .Παντου μπαλα ,μονο μπαλα.
ΟΣΟ κραταει η διοργανωση νεκρωνει καθε εναλλακτικη μορφη διασκεδασης.Οι αντρες γκρινιαζουν και απευχονται προσκλησεις και προκλησεις και οι γυναικες ,οσες θελουν να συμμετασχουν ,οφειλουν να ξερουν τον εκαστοτε,Μπομπι Μουρ, τον Κροιφ ,τον Μπεκενμπαουερ,τον Εουσεμπιο,τον Πελε, τον Μαραντονα,τον Ζινταν,τονΜπατζιο αλλα και τον Τσουμπιτας, τον Κουμπιλιας,τον Ουγκο Σαντσες,τον Γκαρι Λινικερ, τον Φακετη, τον Μπραιτνερ,τον Φιγκο,τον Ζαιρζινιο,τονΤαρντελι και τον Τοσταο.Αλλιως θα περιοριστουν στις παραδοσιακες ετοιμασιες<μωρο μου θα ερθουν ισα με δεκαπεντε φιλοι αποψε σε πειραζει>η στην καλυτερη περιπτωση θα πανε καμια βολτα με τις φιλες τους,(αντε στο καλο,στο καλο....)
Μουντιαλ λοιπον ειναι η απολυτη ποδοσφαιρικη φιεστα.Οι περισσοτεροι φιλαθλοι μιας καποιας ηλικιας, αναζητουν τις αναμνησεις τους αναμεσα στις διαφορες διοργανωσεις.
<Βλεπαμε στο σπιτι του Τολη το Μουντιαλ του 70>η <επερνα το πτυχιο μου το 74>η <στο Μουντιαλ του 82 παντρευτηκα την Φωτεινη>η ακομα <στο Μουντιαλ του Μεξικου το 86 εγινα πατερας.Αργοτερα με την εισβολη του στοιχηματος συνδιαζονταν με <ζημιες η κερδη >.
<Οι Κροατες με κατεστρεψαν >,<οι Βουλγαροι του Στοιτσκοφ μου χαρισαν ενα μηνα διακοπες>και αλλα συναφη και ευτραπελα.
Η ΖΩΗ μας χωρισμενη σε τετραετιες,η ηλιακη εξελιξη μας απο Μουντιαλ σε Μουντιαλ........
ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ μεχρι το ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ 80 χρονια ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΛΟΓΙΟΙ και ληστες ,ποιητες και μαστροποι ,φασιστες και κουμουνιστες,ψυχροι βορειοι και φλογερη Λατινοι,ολοι με τις αγωνιες τους ,με τα παθη και τα μιση τους ,τις λατρειες ,τις αδυναμιες και τις εμπαθειες τους.
ΘΕΑΤΕΣ μαζι και πρωταγωνιστες.ΣΕ αυτο το πανυγηρι κανενας δεν ειναι αμετοχος.
ΧΑΡΕΣ και ΛΥΠΕΣ.Απο το ζενιθ στο ναδιρ του αποκλεισμου .
ΤΟ ΓΚΟΛ που δεν μετρησε ,η αδικη αποβολη ,τα πεναλτι που επιασε ο τερματοφυλακας,η ευκαιρια στο αδειο τερμα,η κεφαλια του ΖΙΝΤΑΝ στο παρκο τον πριγκιπων.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ συνθετουν εναν σουρεαλιστικο πινακα συναισθηματων που ουτε ο κλασσικος της σχολης ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΚΑΣΣΟ,φανατικος ποδοσφαιροφιλος κι αυτος,δεν θα μπορουσε να αποδωσει στο μαγικο του καβαλετο.
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ τοσες πολλες που γραφονται βιβλια.
ΕΓΩ ΑΠΛΟΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΣΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΑΠΟ ΤΟ 1962 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ,ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΣΑ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΘΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ.

1962 ΜΑΝΟΥΕΛ ΓΚΑΡΙΝΤΣΑ (ΒΡΑΣΙΛΙΑ)

Το αριστερο ποδι του ηταν εξι εκατοστα κοντυτερο απο το δεξι αλλα αυτη η ιδιετεροτητα αποτελεσε και το μεγαλο του ατου.

1966 ΣΕΡ ΜΠΟΜΠΙ ΤΣΑΛΤΟΝ(ΑΓΓΛΙΑ)

Τα τρια γκολ του Τζεφ Χαρστ στον τελικο με την Δυτικη Γερμανια εγραψαν ιστορια,αλλα η Αγγλια δεν θα ειχε φτασει μεχρι εκει αν δεν υπηρχε στην συνθεση της ο Μπομπι Τσαλτον.

1970 ΠΕΛΕ(ΒΡΑΖΙΛΙΑ)

Ηταν τοσα πολλα τα αστερια τοτε στην <σελεσαο> ενα ομως γιαλυζε σαν χρυσος .Ο ανθρωπος που αλλαξε το ποδοσφαιρο ο πρωτος επιγειος θεος λεγοταν ΠΕΛΕ.

1974 ΦΡΑΝΤΣ ΜΠΕΚΕΝΜΠΑΟΥΕΡ(Δ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Ενας μεγαλος αμυντικος που αγωνιστηκε σε τρια μουντιαλ για να παρει το τελευταιο παιζοντας σαν λιμπερο και δινοντας ενα ρολο ποδοσφαιριστη μεχρι σημερα σε ολες της ομαδες.

1978 ΜΑΡΙΟ ΚΕΜΠΕΣ(ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)

Ο <ΕΛ ΜΑΤΑΝΤΟΡ>αυτο ηταν το παρατσουκλι ενος παικτη που εκανε τα παντα .Εβαλε 6 γκολ και οδηγησε την ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ στην κατακτηση του τροπαιου.

1982 ΠΑΟΛΟ ΡΟΣΙ (ΙΤΑΛΙΑ)

Ηρθε απο την φυλακη που ηταν για στημενα παιχνιδια και πηρε μια κουπα με την μαγκια του.

1986 ΝΤΙΕΓΚΟ ΑΡΜΑΝΤΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ(ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)

Πολλοι τον ειπαν γυιο του θεου αυτα που εκανε ο ΝΤΙΕΓΚΟ μεσα στο γηπεδο ειναι τρειλερ σε πολλα καναλια σε ολο τον κοσμο.ΠΗΡΕ μια κουπα μονος του.

1990 ΛΟΤΑΡ ΜΑΤΕΟΥΣ(Δ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Καλος ο Κλισμαν ακομα καλυτερος ο Μπρεμε αλλα σαν τον ΜΑΤΕΟΥΣ δεν ηταν κανενας .

1994 ΡΟΜΑΡΙΟ(ΒΡΑΖΙΛΙΑ)

Ηταν η εμπειρια που ελοιπε απο την ομαδα του και ετσι την οδηγησε στην κατακτηση της κουπας.

1998 ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ(ΓΑΛΛΙΑ)

Απο τα ποδια του κρεμοταν ολο το γαλλικο εθνος.ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ.ΕΝΑΣ ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ.

2002 ΡΟΝΑΛΝΤΟ(ΒΡΑΖΙΛΙΑ)

Ηταν το φαινομενο ετσι τον αποκαλουν ακομα λογο τραυματισμου και στα δυο ποδια .Και ομως παιζει ακομα μπαλα ηταν η διαφορα της Βραζιλιας .

2006 ΦΑΜΠΙΟ ΚΑΝΑΒΑΡΟ (ΙΤΑΛΙΑ)

Ο απολυτος αμυντικος θα μπορουσε να ειναι μονο Ιταλος .ΕΤΣΙ πηρε την κουπα σπιτι του.
2010

ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΣEIΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ .ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.


MR.BET or NO

1 σχόλια:

Adminclover είπε...

Ο ΓΟΥΕΣΛΕΙ ΣΝΑΙΝΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΑΓΚΟΜΣΙΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ .ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ .ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΛΙΓΚ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ .ΟΛΑ ΔΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...