ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
LIVE SCORE ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΗΧΟ!!
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΒΟΛΤΑ.
SUPER LEAGUE LIVE ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ KAI ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ BET or NO?
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ LINK ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΑΛΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Κωνσταντινούπολη και θριάμβευσε. Επικράτησε με 80-65 της Φενέρμπαχτσέ στο «Σινάν Ερντέμ», κάλυψε τη διαφορά των 14 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στο ΣΕΦ (70-84) και ανέβηκε στην κορυφή του Η΄ Ομίλου κατακτώντας το απόλυτο πλεονέκτημα έναντι των Τούρκων στην 5η αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκα.Οι Πειραιώτες με έναν εκπληκτικό Έρτσεγκ, που σημείωσε 21 πόντους, και τους Νετσέροβιτς και Μαυροκεφαλίδη να κάνουν τα πάντα μέσα στη ρακέτα και να πετυχαίνουν από 16 πόντους έκαστος, έφτασε αρχικά στην ανατροπή -καθότι βρέθηκε να χάνει και με δέκα πόντους- και στη συνέχεια σε μια σπουδαία νίκη. Όχι μόνο πήρε την πρόκριση για την οκτάδα, αλλά κατέκτησε και την πρώτη θέση στον όμιλο του και πλέον είναι μόνο στο χέρι του να τερματίσει σε αυτή με μια νίκη επί της Ζαλγκίρις του Ηλία Ζούρου την ερχόμενη Πέμπτη (3/3) στο ΣΕΦ. Κι όλα αυτά, παραά τις σημαντικές απουσίες που είχε (Μπουρούσης, Κέσελ, Βασιλόπουλος, Χαλπερίν).Ο ρυθμός που «έπιασαν» οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς -με τον Σπανούλη αρχικά και στη συνέχεια τον Παπαλουκά να τους οδηγεί- στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν «δαιμονιώδης» με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι τους να τα χάσουν και να μη βρίσκουν τρόπο να επανακάμψουν. Ο κόσμος που είχε πάει στο γήπεδο για να τους ενισχύσει απογοητεύτηκε βλέποντας τους «ερυθρόλευκους» να. καλπάζουν και λίγα λεπτά πριν τη λήξη άρχισε να αποχωρεί, αφού πρώτα αποδοκίμασε την ομάδα του «σοφού». Έτσι, στο τέλος ο «Τεό». αφιέρωσε τη νίκη τους στους οπαδούς της Φενέρ και τότε απειλήθηκε επεισόδιο με τον Πεκέρ, ο οποίος δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την κίνηση του αρχηγού, ενώ οι Τούρκοι του πέταγαν αντικείμενα από τις εξέδρες.
  
Άρχισε ο «Kill Bill»
Αποφασισμένοι να μη φύγουν χωρίς το θετικό αποτέλεσμα από την Κωνσταντινούπολη, μπήκαν μέσα στο παρκέ οι «ερυθρόλευκοι». Ο «Ντούντα» ξεκίνησε με χαμηλό σχήμα και χωρίς κλασικό σέντερ, κάτι που έδωσε ταχύτητα στην ομάδα του και ελευθερία στον Έρτσεγκ για αμαρκάριστα σουτ από τα 6.75 (6-9). Στην αντίπερα όχθη ο Ούκιτς δεν τα πήγαινε καθόλου καλά και μέσα σε τέσσερα λεπτά έκανε τρία λάθη, την ώρα που ο Βασίλης Σπανούλης είχε ξεκινήσει να μεγαλουργεί  και να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του με πάσες και ασιτ, αλλά και με διεισδύσεις (14-20).
Ο Σπάχια προσπαθούσε να βρει το «αντίδοτο», αλλάζοντας τρεις παίκτες επάνω του και ουσιαστικά προσάρμοσε ολόκληρη την άμυνα της Φερνέρμπαχτσε επάνω στον «Kill Bill». Με τις βοήθειες και των ψηλών που πέρασαν μέσα (Μαυροκεφαλίδης, Γλυνιαδάκης), οι Πειραιώτες διατηρούσαν το προβάδισμα, αλλά η πίεση που άσκησαν οι αντίπαλοι του στην άμυνα τους έφεραν στο -2 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (18-20). Από εκεί και πέρα, προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά ο Ολυμπιακός είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και κοντρόλαρε το παιχνίδι. Η παρέα του «Σάρας» έγινε πιο απειλητική από τα 6.75 (20-20) και άρχισαν να βαδίζουν χέρι-χέρι στο σκορ (23-23, 25-25). Ο «σοφός» πέρασε στο ματς τον Πελεκάνο και τον Παπαλουκά, αλλά δεν είχε περιθώρια για πολλές αλλαγές.
Είχε όμως στη διάθεση του τον Νεστέροβιτς και το εκμεταλλεύθηκε, ο Ράσο έπαιξε τα γνωστά του πικ εν ρολ με τον Σπανούλη, βρήκε διαδρόμους προς το καλάθι των Τούρκων και προσέφερε επτά πολύτιμους πόντους (28-29, 28-31).  Την ίδια ώρα οι αντίπαλοι του είχαν κλείσει καλύτερα τον Σπανούλη και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» αναγκάζονταν να μεταφέρουν το παιχνίδι τους μέσα στη ρακέτα, απόντος όμως του Μπουρούση. Έτσι τις περισσότερες προσπάθειες έπαιρνε ο Ράσο με τον Έρτσεγκ ή τον Μαυροκεφαλίδη, αλλά κάποιες λάθος επιλογές του και η έλλειψη αρκετών ριμπάουντ έδωσε τη δυνατότητα στη Φενέρ να βγει σε αιφνιδιασμούς κυρίως με τον Ούκιτς, οι οποίοι της έδωσαν το προβάδισμα (36-33, 36-34 20΄).

Ξέσπασε και έκανε την ανατροπή
Ένα σερί 7-0 με πρωτεργάτη τον Κίνσεϊ έφερε τους Τούρκους στο +8 (45-37) και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ για να ανακόψει το ρυθμό τους, αλλά εκείνοι έφτασαν και στο +12 (49-37). Με τον Έρτσεγκ να εξακολουθεί να «πυροβολεί» από τη γραμμή του τριόνου, τον Παπαλουκά να οργανώνει και να διεισδύει και τον μαυροκεφαλίδη να στέκεται βράχος κάτω από τα καλάθια του ο Ολυμπιακός μείωσε (51-45, 27.30΄). ακόυμπησε τη μπάλα στο λόου ποστ, βελτίωσε την άμυνα του και έφερε τη λογική στην επίθεση του και έβγαλε και αιφνιδιασμούς (53-49). Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το ξέσπασμα τους. Με σωστές επιθετικές επιλογές και με τον Έρτσεγκ να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα και τους Μαυροκεφαλίδη και Νεστέροβιτς να «πετάνε» έκανε αρχικά ένα σερί 13-0 (από 55-49 σε 55-64 ).
Δε σταμάτησαν εκεί όμως. Με διαμονιώδη ρυθμό και τους Παπαλουκά και Σπανούλη να κάνουν θαύματα στην περιφέρεια έφτασε να προσπαεράσει και να πάρει και διαφορά δώδεκα πόντων (62-74), με τον Νεστέροβιτς να κάνει σκριν στον «Kill Bill» και τους παίκτες του Σπάχια από την άλλη να τα έχουν χαμένα και να κάνουν λάθη, μη μπορώντας να φτάσουν τους αντιπάλους τους. Η εικόνα δεν άλλαξε καθόλου για τη Φενέρ στα τελευταία τρία λεπτά του ματς, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα «ανέβαιναν» ολοένα και περισσότερο. Ο αρχηγός τους και ο Ράσο έδιναν σόου (65-77) και ο πρώτος με ένα εκπληκτικό τρίποντο έγραφε το τελικό και θριαμβευτικό 65-80.   
Γήπεδο: Sinan Erdem Arena
Διαιτητές: Χουάν Κάρλος Αρτεάγα (Ισπανία), Πάολο Ταουρίνο (Ισπανία), Άντονι Κόντε (Ισπανία)
Δεκάλεπτα: 18-20, 36-34, 55-54, 65-80.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...